3527 Miskolc, Besenyői u. 8.
fux@fux.hu
46-501-850
A Fux Zrt adománya Miskolc városának
vissza

Sok minden történt a Népkert életében az elmúlt évtizedekben, felépült a jégcsarnok, létrehoztak egy korszerű játszóteret és most megújul, élettel telik meg a Vigadó is.

Dr. Barkóczi István miskolci lokálpatrióta vállalkozó, a FUX Zrt. alapítója januárban vásárolta meg a Népkerti Vigadót. Azóta folyamatosan zajlik a patinás épület felújítása. Nehézséget jelentett azonban az épület megközelítése, mert a Vigadóhoz vezető Deborah sétányon nem volt közvilágítás. A megoldás egy egyezség volt: a város polgármestere és a Vigadó új tulajdonosa abban állapodtak meg, hogy az önkormányzat a tervezéssel, és annak költségeivel, az engedélyezési eljárásokban való közreműködéssel, valamint a továbbiakban történő üzemeltetésével segíti a projektet.

A FUX Zrt pedig azt vállalta, hogy megfinanszírozza a sétányra kerülő kandeláberek megvásárlását és a Telvill Kft által elvégzendő kivitelezési munkálatokat is, melynek értéke megközelíti az 5 millió forintot.

További részletek a cikkben, az eszak.hu-n: https://www.eszak.hu/megyei-korkep/2017/12/15/fenyben-a-deborah-setany.eszak