3527 Miskolc, Besenyői u. 8.
fux@fux.hu
46-501-850
Európai Üzleti Díjak a Környezetvédelemért
vissza

10 éve vesz részt Magyarország is az Európai Unió Üzleti Díjak a Környezetvédelemért pályázatán.

A pályázók 4 kategóriában indulhatnak: környezeti menedzsment, eljárás, termék, nemzetközi együttműködés a fenntartható fejlődésért. Az EU szabályzata szerint valamely, a kategóriák egyikében országosan meghirdetett pályázat során már díjat elnyert cég vehet részt a versengésben, amelyet a díjazó szervezetekből alakult Országzsűri (HEA –Hungarian Jury for the EU Environmental Awards) jelöl. A HEA tagjai: Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége, KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért, Hungarian Business Leaders Forum (HBLF), Magyar Innovációs Szövetség, Corvinus Egyetem - Tisztább Termelés Magyarországi Központja.
Az eddigi legnagyobb sikert a DENSO Magyarország Kft. érte el, mikor 2004-ben megnyerte a Management kategóriát. 2006-ban a GE Lightning Zrt. a kiemeltek közt szerepelt.

2012-ben 7 magyar cég adta be pályázatát az európai üzleti környezetvédelmi díjak kategóriáiban.

Két pályázat készült el a menedzsment kategóriában: a Magyar Telekom Nyrt. és a SKANSKA Magyarország pályázata, három tartozik a termék kategóriába, a FUX Ipari Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt., Miskolci Hőszolgáltató Kft. és a Pharmatéka Bt. továbbá 2 cég pályázott eljárás kategóriában, az EON Hungária és a MARS Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft. A pályázatok összefoglalói mellékletben olvashatók.
Az európai versengőket a HEA oklevelekkel ismeri el. Az okleveleket Dr. Nagy Andor, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának alelnöke adta át 2012. január 23-án.