3527 Miskolc, Besenyői u. 8.
fux@fux.hu
46-501-850
hun
eng
Pályázat
VISSZA

2022 | 08 | 22.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Napelemes rendszer telepítése a FUX Zrt.-nél 2022/08/22A projekt megvalósítása során az alábbi rendszer telepítése valósul meg:

A teljes napelemes rendszer 953,25 kWp teljesítmény jelent.

A megújuló energia-termelés további kapacitása (kW): 952,90

A megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség [GJ/év]: 3 773,48

Üvegházhatású gázok kibocsátás csökkenése (t/év): 788,55

Energiahatékonysági fejlesztések által elért primer energiafelhasználás csökkenés (GJ/év): 5 660,23

A vállalkozások épületeinek éves elsődleges energiafogyasztásának csökkenése (kWh/év): 0

Projekt azonosítószáma: GINOP-4.1.4-19-2020-01397

A projekt 99 990 000 Ft európai uniós támogatás segítségével valósult meg.

Projekt összköltsége: nettó 181 800 000 Ft

Támogatási intenzitás: 55%

Kedvezményezett megnevezése: FUX Zrt.

Projekt befejezése: 2022.08.22.

A megvalósítási helyszínen történő, a támogatási kérelemben bemutatott energetikai beruházási cél két szinten értelmezhető. A beruházás közvetlen célja a FUX Zrt. székhelyén elhelyezkedő épületének energetikai fejlesztése, melynek során csökkenthetővé válik hosszú távon a projektgazda működési költségeire fordított pénzösszegek aránya. A cél elérése után, az így felszabadított pénzeszközöket a működés egyéb területeire fordítva, jelentősen növelhető a vállalkozás árbevétele, versenyképessége, valamint képes lesz hosszútávon megőrizni jelenlegi létszámát. Közvetlen cél, hogy a gondolkodj globálisan és cselekedj lokálisan elvet követve a beruházás hozzájáruljon azokhoz a törekvésekhez, amelyek a CO2 kibocsátásának csökkentését és fosszilis energiahordozók felhasználásának csökkentését tűzték ki elérendő feladataként. Az épület tető szerkezetére Napelemes rendszer tervezünk telepíteni, mellyel a tárgyi épület villamos energia szükségletét tervezzük biztosítani.

Napelemes rendszerrel kiváltani tervezett igény (kWh/év): 2 925 457,00 kWh

Monitoring mutató

A teljes napelemes rendszer 953,25 kWp teljesítmény jelent.

A megújuló energia-termelés további kapacitása (kW): 952,90

A megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség [GJ/év]: 3 773,48

Üvegházhatású gázok kibocsátás csökkenése (t/év): 788,55

Energiahatékonysági fejlesztések által elért primer energiafelhasználás csökkenés (GJ/év): 5 660,23

A vállalkozások épületeinek éves elsődleges energiafogyasztásának csökkenése (kWh/év): 0

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

További információ kérhető: dr. Barkóczi István (Ügyvezető)

Elérhetőség: E-mail cím: barkoczi@fux.hu

2019 | 10 | 11.

FUX Zrt.

Sajtóközlemény

TERMELÉSI KAPACITÁSÁT BŐVÍTETTE MISKOLCON A FUX ZRT.

A több mint 25 éve kábelgyártással foglalkozó miskolci vállalkozás 59,1 millió forint összköltségű projektje során, egy modern speciális szakítógép berendezés beszerzésével bővítette eszközparkját.

A Széchenyi 2020 GINOP-2.1.8-17-2018-02898 című pályázat keretében 29,5 millió forint vissza nem térítendő forrást nyert el a FUX Zrt. A cég a beruházást önerőből, illetve az Európai Unió és a Magyar Állam által biztosított támogatásból végezte.

A FUX Zrt. a projekt megvalósításával a magasabb gyártási színvonal biztosítását kívánta elérni annak érdekében, hogy olyan feladatok ellátására is képes legyen, amellyel a termelési hatékonyságot, a piaci pozíció megerősítését, valamint a kapacitásnövelést is eléri. A projekt megvalósulása hozzájárult a cég hosszú távú céljainak eléréséhez, a vállalkozás stabilitásának és eredményességének növeléséhez, munkahelyei megőrzéséhez és további 2 új munkahely megteremtéséhez. Ezzel párhuzamosan a gazdasági társaság nagy hangsúlyt fektet a versenyképesség növelésére, illetve további piacok megszerzésére. Ehhez jelentett nagy segítséget a jelen beruházás megvalósítása, hiszen a jövőbeni nagyobb munkák, megrendelések elnyerése érdekében, szükségessé vált egy modern speciális szakítógép berendezés megvásárlása. A berendezésen gyártott termék szinte 100 %-ban export értékesítésre kerül. A kapacitás bővítés eredményeként jelentősen nő a FUX Zrt árbevétele. A gépsor megfelel az Európai Biztonsági előírásoknak.

A GINOP-2.1.8-17-2018-02898 számú sikeres pályázat keretében, a 59 100 000 forintos összköltségű fejlesztés, 29 550 000 forint vissza nem térítendő támogatással valósult meg, amelynek fizikai megvalósulása 2019. szeptember 30-án zárult.

A támogatás mértéke (%-ban): 50%.


GINOP-1.2.1.-16-2017-00590

Kedvezményezett: FUX Zrt

Projekt címe: Conform rendszerű alumínium folyamatos extruder gépsor beszerzése a FUX Zrt-nél

Szerződött támogatás összege: 125.950.000 Ft.

Támogatás mértéke: 50 %

Projekt tartalmának bemutatása:

Cégünk több mint 10 éve foglalkozik légvezetékek és földkábelek gyártásával. A cég 25 éves tapasztalata és gépparkja alapján sodrott vezetőkkel készültek a kábelek. A földkábel piacon azonban egyre nagyobb teret nyernek a tömör kör és szektor keresztmetszetű vezetővel gyártott kábelek. Az ilyen típusú vezetékeknek a jellemzője, hogy lágyított állapotban kerülnek köpenyezésre, így felhasználásra. Jelenlegi gépekkel és alapanyag ellátás mellett ez csak korlátozott mérettartományban a gazdaságtalanul gyártható. Vastag hengerelt huzal félkész termék szükséges, amit a gyártók nem gyártanak, és csak hengerléssel és utólagos hőkezeléssel készíthető vékony vezetékek, aminek gyártási költsége a korlátozott gyártási sebesség, és a hőkezelés nagy energiaszükséglete miatt jelentős. Erre ad modern és termelékeny megoldást a CONFORM technológia, ami egy folyamatos könyöksajtolással megoldott extrúzió. Hengerek továbbítják be a szükséges számú hengerhuzal szálat a könyökbe, amibe préselve az alumínium úgy megfolyik, hogy a szálak nem lesznek megkülönböztethetők, tömör rúd képződik. Az ehhez szükséges nyomás képes a megfolyt alumíniumot egy alakos szerszámon kitolni, ami szálat ha feltekercselünk, akkor egy lépésben elkészült a tetszőleges keresztmetszetű ( 16-240 mm2 keresztmetszetig ) alakos huzal. A könyöksajtolás során az alumínium annyira felmelegszik a súrlódási hőtől, hogy a folyamat során kilágyul, és a huzal felhasználás számára előnyös kis szemcseméretű lágyított állapotú huzalt kapunk. Több feltekercselőt alkalmazva vékonyabb huzalok párhuzamosan több szálba is sajtolhatók sodrott szerkezetű kábelekhez, így a berendezés kihasználásával azok gyártása esetén is kihagyható a nagy energiaigényű, így költséges és környezetterhelő hőkezelés. A huzalok sodrásához sodró, és a sodratok és tömör vezetők bevonásához szükséges kábelköpeny extruder kapacitással cégünk rendelkezik. A gép beszerzéssel mind új piacok nyílnak meg cégünk előtt új termékek gyártása révén, mind a jelenleg gyártott kábelek is gazdaságosabban , versenyképesebben gyárthatók.

A projekt befejezésének dátuma: 2019.06.26.

2019 | 09 | 17.

FUX Zrt.

Sajtóközlemény

Termelési kapacitását bővítette Miskolcon a FUX Zrt.

A több mint 25 éve kábelgyártással foglalkozó miskolci vállalkozás közel 252 millió forint összköltségű projektje során, egy alumínium folyamatos megmunkálására alkalmas komform rendszerű extrudáló-húzó berendezés beszerzésével bővítette eszközparkját.


A Széchenyi 2020 GINOP-1.2.1.-16-2017-00590
„Mikro, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című pályázat keretében 125,95 millió forint vissza nem térítendő forrást nyert el a FUX Zrt. A cég a beruházást önerőből, illetve az Európai Unió és a Magyar Állam által biztosított támogatásból végezte.

A FUX Zrt. a projekt megvalósításával a magasabb gyártási színvonal biztosítását kívánta elérni annak érdekében, hogy olyan feladatok ellátására is képes legyen, amellyel a termelési hatékonyságot, a piaci pozíció megerősítését, valamint a kapacitásnövelést is eléri.

A projekt megvalósulása hozzájárult a cég hosszú távú céljainak eléréséhez, a vállalkozás stabilitásának és eredményességének növeléséhez, munkahelyei megőrzéséhez és további 6 új munkahely megteremtéséhez. Ezzel párhuzamosan a gazdasági társaság nagy hangsúlyt fektet a versenyképesség növelésére, illetve további piacok megszerzésére. Ehhez jelentett nagy segítséget a jelen beruházás megvalósítása, hiszen a jövőbeni nagyobb munkák, megrendelések elnyerése érdekében, szükségessé vált egy alumínium folyamatos megmunkálására alkalmas konform rendszerű extrudáló-húzó berendezés. Ennek segítségével a FUX Zrt éves szinten 5000 tonna alumíniumot képes feldolgozni. A berendezésen gyártott termék szinte 100 %-ban export értékesítésre kerül. A kapacitás bővítés eredményeként jelentősen nő a FUX Zrt árbevétele. A berendezés 2019.június 26-án került üzembe helyezésre, az azóta eltelt időszakban bizonyította az előzetesen tervezett, és a műszaki specifikációban is rögzített elvárásokat. A gépsor megfelel az Európai Biztonsági előírásoknak.

A GINOP-1.2.1.-16-2017-00590 számú sikeres pályázat keretében, a 125 950 000 forintos támogatás mellett, 251 900 000 forint összköltségvetésű fejlesztés valósult meg, amelynek fizikai megvalósulása 2019.június 26-án zárult.


2017 | 01 | 17.

FUX Zrt.

Sajtóközlemény

Termelési kapacitását bővítette Miskolcon a FUX Zrt.

A 25 éve kábelgyártással foglalkozó vállalkozás a 225 millió forint összköltségű projektje során, egy univerzális szigetelő gépsor beszerzésével bővítette eszközparkját.

A Széchenyi 2020 GINOP 1.2.1-15 - „Mikro, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című pályázat keretében 112,5 millió forint vissza nem térítendő forrást nyert el a FUX Zrt. A cég a beruházást önerőből, illetve az Európai Unió és a Magyar Állam által biztosított támogatásból végezte.

A FUX Zrt. a projekt megvalósításával a magasabb gyártási színvonal biztosítását kívánta elérni annak érdekében, hogy olyan feladatok ellátására is képes legyen, amellyel a termelési hatékonyságot, a piaci pozíció megerősítését, valamint a kapacitásnövelést is eléri.

A projekt megvalósulása hozzájárult a cég hosszú távú céljainak eléréséhez, a vállalkozás stabilitásának és eredményességének növeléséhez, munkahelyei megőrzéséhez és további 3 új munkahely teremtéséhez. Ezzel párhuzamosan a gazdasági társaság nagy hangsúlyt fektet a versenyképesség növelésére, illetve további piacok megszerzésére. Ehhez jelentett nagy segítséget a jelen beruházás megvalósítása, hiszen a jövőbeni nagyobb munkák, megrendelések elnyerése érdekében szükségessé vált egy univerzális szigetelő gépsor beszerzése, mely alkalmas PVC, PE, XLPE anyagú szigetelések felvitelére a vezető erekre. A gépsor szabványos szigetelésű kábelerek gyártására is alkalmas és termelési kapacitása elérheti az évi 30 ezer kilométert. A költséghatékonyság fokozása és a termelési kapacitás minél szélesebb kiaknázása érdekében, beépített ellenőrző és mérőegységek biztosítják a folyamatos minőséget és a gyártás biztonságát. A gépsor megfelel az Európai Biztonsági előírásoknak.

A GINOP-1.2.1-15-2015-00270 számú sikeres pályázat keretében, a 112 500 000 forintos támogatás mellett, 225 000 000 forint összköltségvetésű fejlesztés valósult meg, amelynek fizikai megvalósulása 2016. december 31-én zárult.