3527 Miskolc, Besenyői u. 8.
fux@fux.hu
46-501-850
Üzemlátogatáson a Fux-nál – uniós forrásokból tovább fejlődne a cég
vissza

Speciális alumínium-acél sodrony készül a Fux Zrt. üzemében. Újfajta vezetékük a világon egyedülálló. Különlegessége, hogy olyan éghajlaton is alkalmazható, ahol a hőmérséklet a 40-50 fokot is elérheti. Ilyet legutóbb Jordániába szállítottak.

A cég alapítása óta több mint 1 milliárd forintot fordított fejlesztésre. Mára 7 szabadalmaztatott termékük és technológiájuk van, de tovább fejlődnének. Jelenleg egy újfajta, környezetbarát távvezetéken dolgoznak. Barkóczi István tulajdonos vezérigazgató elmondta, több olyan szabadalom és kutatási téma van, amiben az egyetemmel is együttműködnek. Az ötlet tehát megvan, most már egy hosszú távú kutatás-fejlesztési programot kell elindítani, aminek végén egy piackész termék születne.
Az európai uniós pénzek 60 százalékát a kis- és középvállalkozások kapják. A Fux is erre építene. Szerdán ezért is hívták Csöbör Katalint üzemlátogatásra. Az országgyűlési képviselő elmondta, büszke a miskolci vállalatra, mely egyedi termékeket szállít Európa országaiba, de a világ más részeibe is.
– Bízunk abban, hogy itt jó helyen lesznek a fejlesztési pénzek, és tovább fejlődik majd a cég – fogalmazott Csöbör Katalin.
A vállalkozás 25 éve 4 alkalmazottal indult, mára csaknem 200 családnak nyújt megélhetést a térségben. A cég vezetője szerint a fejlesztésekkel az alkalmazottak száma is nőni fog.